Menu
Orlobus
  • Business
  • Cestování
  • Dům a zahrada
  • Hobby
  • Krása
  • Móda
  • Peníze
  • Web
  • Zboží
  • Životní styl
Orlobus

Jak na to

Posted on 20. 3. 202322. 3. 2024


Mezi nejrozšířenÄ›jší metody přípravy kávy patří stále jeÅ¡tÄ› cupping. Tato metoda nabízí spotÅ™ebiteli nepÅ™eberné množství chutí a aromat. Získáte je velmi jednoduÅ¡e zalitím horkou vodou a vyluhováním pomletých zrn. Louhuje se zhruba tÅ™i a půl minuty, než se uvolní to správné aroma. Tento způsob získávání lahodného kávového nápoje zná vÄ›tÅ¡ina lidí jako takzvaného “turkaâ€. Pokud zalijete nahrubo mletá kávová zrna horkou vodou, necháte je extrahovat pÅ™ibližnÄ› ÄtyÅ™i minuty, poté je stlaÄíte speciálním pressem, hovoříme o takzvané metodÄ› french press.

Z mnoha způsobů si vyberte právě ten váš

Kávu lze pÅ™ipravit rovněž pomocí takzvaného manuálního pÅ™ekapávaÄe, což není vlastnÄ› nic jiného než použití rychlovarné konvice a nádoby s filtrem. StÅ™ednÄ› mleté zrno se zalije horkou vodou a nÄ›kolik minut se nechá pÅ™ekapávat pÅ™es filtr. PÅ™efiltrovat kávové zrno nejÄistším způsobem se podaří takzvaným vacuum potem, tedy metodou dvou sklenÄ›ných nádob spojených s filtrem. Další ze známých metod je použití takzvané moka konviÄky, turecké džezvy a velmi oblíbeného espressa.

4.7/5 - (3 votes)

Nejnovější příspěvky

  • Domácí vodárny: Jak zajistit efektivní zásobování domácnosti vodou
  • Řeznické vály: Klíčová součást profesionální i domácí kuchyně
  • Terracuza: Tradiční olivové produkty přímo ze srdce Sardinie
  • Arduino v IOT – příklady a inspirace
  • Montáž nábytku.
©2025 Orlobus | Powered by SuperbThemes & WordPress
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.